Adobe Muse היא תוכנה לבניית אתרי אינטרנט המיועדת למעצבים, אינה דורשת כל התעסקות עם הקוד וגם (!) מייצרת קוד נקי. בעזרת מיוז ניתן לערוך אתר בסגנון אינדיזיין, מה שמאפשר המרת ידע קיים והסבה קלה. אספנו בשבילכם שלושה טיפים שיעזרו לנצל את הכלי טוב יותר ולעקוף בעיות אפשריות:
1. אינטרנט וקטורי
החל מקיץ 2014 מיוז תומכת ב-SVG. אם אתם עובדים נכון, שזה אומר מעצבים אתרים באילוסטרייטור או לפחות בפוטושופ, ומשתמשים ב-shape layers, תוכלו לשמור אובייקטים באילוסטרייטור ושכבות מסוג זה בפוטושופ כ-SVG. התוכן יהיה קל משקל וגם יוצג על כל סוגי המסכים (כולל רטינה, טלפונים וטאבלטים) באיכות הגבוהה ביותר. אולם שימו לב שאיורים מפורטים לא מומלץ לשמור ב-SVG כי הם דורשים המון משאבי מערכת שזה קריטי לכל מכשיר שחי מסוללה. היום כל הדפדפנים המודרניים (ואף אלה שלא ממש) תומכים ב-SVG, ולאלה שלא, מיוז מייצרת אוטומטית גרסה בפורמט PNG והאתר יציג אותו במקום SVG.
2. העלת האתר במלואו אחרי עידכון התוכנה
מיוז היא לא עורך HTML, התוכנה עובדת עם פורמט פנימי משלה ועם כל פרסום של האתר מיצאת HTML וקבצים נלווים מחדש. בזמן פרסום שינויים באתר, בתיבת הדו-שיח לפרסום, יש אפשרות לבחור בין פרסום של כל האתר לפרסום של שינויים בלבד. ברור שפרסום שינויים בלבד לוקח פחות זמן ואכן משתמשים בעיקר בזה אבל אחרי שעידכנתם את מיוז לגרסה הבאה כדאי לבחור אפשרות לפרסום של האתר כולו מחדש. הסיבה שמנגנון יצירת HTML, CSS, JS ותמונות משתנה ואם נערבב עם תוצאות שיטת ייצוא קודמת ונוכחית האתר לא יוצג נכון.
3. שימוש בתמונות ברזולוציה גבוהה
ועצה אחרונה להיום. מיוז יודעת ליצור תמונות בצפיפות פיקסלים נכונה לבד. לכן שיטה טובה וגם פשוטה לעבוד, היא לשתול את התמונה המקורית, היא יכולה להיות במקור בגודל אלפים על אלפים פיקסלים, אך מיוז אוטומטית (נכון שאנחנו אוהבים את המילה ״אוטומטית״?) תיצור ממנה תמונה בגודל רגיל שקבעתם במיוז וגם בגודל כפול למסכי רטינה, וגם למובייל, אם עושים גרסת טלפון. וכל זה ממקור אחר ולא עבר שום עיבוד. נכון שזה מדהים?